| rowen9780 | Дата: Суббота, 21.03.2026, 16:22 | Сообщение # 5 |
|
Лейтенант
Статус: Offline
| Mənim telefonum o qədər də yeni deyildi, üstəlik yaddaşı az idi, proqramlar daim donurdu, bəzən elə olurdu ki, zəng gələndə ekran qara qalır, mən də qarşı tərəfə bağırıb deyirdim ki, bir də zəng elə, bu telefon məni bitirəcək. Dostlarım mənə deyirdi ki, dəyiş bu telefonu, ayıbdır, 2023-cü ildə belə cihazla gəzirlər? Mən də deyirdim ki, nə edim, işləyir, xarab olmayıb, dəyişməyə nə var. Həqiqətən də, mən o adam deyiləm ki, hər il telefon dəyişim, mənim üçün telefon sadəcə zəng etmək, mesaj yazmaq, bir az da sosial şəbəkələrə girmək üçündür. Amma o qışda hər şey dəyişdi. Həmin günlər işdən evə gələndə artıq heç nəyə həvəsim qalmırdı, televizora baxıb yatmaq adi halıma çevrilmişdi. Bir axşam, yata bilməyəndə, telefonumu götürüb sosial şəbəkələrdə gəzirdim, bir qrupda maraqlı bir müzakirə gördüm. İnsanlar bir platforma haqqında danışırdılar, çox müsbət yazırdılar, deyirdilər ki, orada həm əylənirik, həm də şansımızı sınayırıq. Mən adətən belə şeylərə çox da inanmıram, amma o qədər çox adam eyni şeyi deyirdi ki, maraqlandım. Bir az araşdırdım, gördüm ki, bu platformanın mobil versiyası da var, amma mənim telefonumun yaddaşı az olduğu üçün adi proqramı yükləməkdə çətinlik çəkəcəyimi bilirdim. Sonra rastlaşdım ki, bir variant var, yüngül versiyası, hətta az yaddaşı olan telefonlarda da rahat işləyir. Mənə lazım olan şey mostbet mod apk download https://pooldeckspalmbeach.com idi, amma bunu tapmaq üçün bir az vaxt lazım oldu, çünki hər saytda etibarlı versiya olmur. Bir neçə yerə baxdım, rəyləri oxudum, sonda etibarlı mənbə tapıb yüklədim. Quraşdırma prosesi bir neçə dəqiqə çəkdi, telefonum bir az dondu, amma sonra açıldı, hər şey işləyirdi. Özümə dedim, görək nə imiş bu məşhur şey. İlk baxışda interfeys mənə tanış gəldi, hər şey sadə və aydın idi, amma mən heç tələsmirdim, əvvəlcə sadəcə gəzdim, oyunlara baxdım, qaydaları öyrəndim. Mən heç vaxt qumarbaz adam olmamışam, ömrümdə bəlkə bir-iki dəfə dostlarla lotereya oynamışam, o qədər. Amma burada məni cəlb edən bir şey var idi – oyunların çeşidi, rəngləri, sürəti. Elə bil kiçik bir dünya idi, hər şey bir-birinin içinə qarışmışdı. İlk günlər çox ehtiyatlı idim, sadəcə kiçik məbləğlərlə sınaqdan keçirirdim, sistemin necə işlədiyini anlamağa çalışırdım. Bəzən qazanırdım, bəzən itirirdim, amma mənim üçün ən maraqlısı prosesin özü idi – düşünmək, gözləmək, doğru anı tutmağa çalışmaq. Bir həftə keçdi, mən artıq bu işə o qədər alışmışdım ki, hər axşam bir-iki saat ayırmağa başladım. Telefonum da təəccüblü şəkildə yaxşı işləyirdi, elə bil o köhnə telefon yenidən doğulmuşdu. Dostum Natiq mənə zəng edəndə dedim ki, bilirsən, mən bir proqram yükləmişəm, həmişə donan telefon indi rahat işləyir. O güldü, dedi ki, sən telefonu dəyişmək əvəzinə başqa yol tapmısan. Mən də güldüm, dedim ki, nə edim, bu da bir həll yoludur. Həmin günlərdə bir hadisə oldu ki, onu heç vaxt unutmayacağam. Qışın ən soyuq gecələrindən biri idi, çöldə hava sıfırın altında on dərəcə idi, külək elə əsirdi ki, pəncərələrin şüşəsi səslənirdi. Evdə tək idim, arvad uşaqlarla bir həftəliyinə kəndə getmişdi, mən də işdən gəlmişdim, yemək yemişdim, bir az televizora baxdım, sonra yatmaq fikrinə düşdüm. Amma yuxu gəlmirdi, fikirlər bir-birini qovalayırdı, ayağa qalxıb çay dəmlədim, stol arxasına keçdim, telefonu açdım. O proqramı açıb bir az gəzmək istədim, nə var nə yox, baxım. Elə ilk raundda maraqlı bir şey gördüm, adi oynadığım oyunlardan fərqli idi, daha dinamik, daha sürətli. Kiçik bir məbləğ qoydum, başladım. Bir neçə dəqiqə ərzində o məbləğ bir neçə dəfə artdı, ürəyim döyünməyə başladı, amma özümü saxladım, çünki bilirdim ki, bu anda ən vacib şey soyuqqanlılıqdır. Birdən ekranda böyük bir rəqəm göründü, o qədər gözlənilməz idi ki, bir an donub qaldım. Sonra yenidən baxdım, rəqəm hələ də orada idi. Əllərim titrəyirdi, çayı stolun üstünə qoydum ki, tökülməsin. O gecə qazancım o qədər yaxşı oldu ki, əvvəllər belə bir şey yaşamamışdım. Ayağa qalxdım, otaqda gəzdim, dərin nəfəs aldım, özümə gəlməyə çalışdım. Sonra yenə stola qayıtdım, ekrana baxdım, rəqəm hələ də orada idi. Yoxlamaq üçün balansı yenilədim, eyni rəqəm. O an başa düşdüm ki, bu həqiqətən baş verib. O gecə yata bilmədim, sevincdən, həyəcandan, inamsızlıqdan – hamısı qarışmışdı. Səhər tezdən arvadıma zəng etdim, dedim ki, bilirsən, bu gecə mənə böyük bir şans güldü, bir az pul qazandım. O, əvvəlcə narahat oldu, dedi ki, nə danışırsan, sən harda pul qazanmısan? Mən izah etdim ki, evdəydim, telefonumda oynayırdım, qazandım. O, bir az inanmadı, dedi ki, bəlkə səhv baxırsan? Mən dedim ki, yox, hər şey düzgündür, artıq hesabıma keçirtdim. O, səssiz qaldı, sonra güldü, dedi ki, yaxşı, onda mən də sənə inanım. Həmin qazancın bir hissəsi ilə nəhayət ki, o köhnə telefonu dəyişdim, özümə yeni bir telefon aldım, qalanını isə kənara qoyduq, uşaqların təhsili üçün. Yeni telefonu əlimə alanda, o köhnə telefonu, o qış gecəsini, o gözlənilməz şansı xatırladım. İndi aylar keçir, mən hələ də hərdən o platformaya girirəm, amma artıq eyni həyəcanla yox. Mənim üçün bu, bir növ istirahət, işdən sonra beynimi boşaltmaq üsuludur. Bəzən qazanıram, bəzən itirirəm, amma heç vaxt həddimi aşmıram, çünki bilirəm ki, əsas olan qazanc deyil, prosesdən həzz almaq, özünü idarə edə bilməkdir. O köhnə telefon mənə bir dərs oldu – bəzən ən yaxşı şeylər ən gözlənilməz anda, ən sadə vasitələrlə gəlir. O gecə mən sadəcə vaxt keçirmək istəyirdim, amma tale mənə başqa bir şey göstərdi. İndi hərdən dostlarımla söhbət edəndə deyirəm ki, həyatda hər şeyin bir vaxtı var, sadəcə gözləməyi, doğru anı tutmağı bacarmaq lazımdır. Və mən o anı tutdum, ona görə də bu gün burada, yeni telefonumla, yeni imkanlarımla bu sözləri yazıram, ürəyim rahatdır. O qış gecəsi mənə göstərdi ki, bəzən ən sadə maraq, ən kiçik addım belə, səni gözləmədiyin bir nəticəyə apara bilər. Yalnız açıq olmaq, qorxmamaq və öz həddini bilmək lazımdır. Mən o gecə həddimi bildim, dayanmağı bacardım və bu, mənə ən böyük qazanc oldu.
|
| |
|
|